Het jaar van Arno Sterck

Dat ARNO STERCK een STERKE speler was wisten we al.

Tussen september 2014 en 1 oktober 2015 heeft hij echter vriend en vijand op positieve manier doen verbazen wat hij allemaal in zijn mars heeft.

Op 1 oktober 2014 bedroeg zijn FIDE elo rating 1876 elo.

Ondertussen is zijn rating opgelopen tot 2184, maar bij een volgende klassement komen er wellicht een 30tal bij, zodat we kunnen spreken van een virtuele rating van 2215 elo.

Hoe is het zover gekomen?

Zijn fantastische jaar begon met het internationaal tornooi van Dieppe (FR) in 2014. Daar behaalde hij 4,5 uit 9 met een tpr van 1953 elo. Daarna volgende in de kerstperiode het tornooi van Bethune (FR) Deze tornooien leverde Arno resp. 32 en 36 elopuntjes op.

In het voorjaar van 2015 won hij tegen sterke tegenstanders en de Antwerpse Zilveren Toren en het Vlaams kampioenschap voor volwassenen. Ondertussen werd hij Belgisch jeugdkampioen in de reeks van -16 jaar.

In de vakantie speelde Arno verschillende sterk bezette tornooien. Belgisch kampioenschap, Tornooi van Gent, Arben (D) waar hij een grootmeester op remise hield, Luik en Dieppe. Het leverde Arno veel punten op en nog meer ervaring.

En volgde de beloning voor de grote inzet. Het Europees jeugdkampioenschap in Porec (Kroatië). Tijdens dit sterk bezet kampioenschap zette Arno de kers op de taart. Hij klopte voor het eerst een Internationaal Meester en speelde 2 keer gelijk tegen een Fide Meester. 2 keer speelde hij tegen een speler met een lagere rating dan hijzelf.

Arno behaalde 4,5 punten uit 9 wedstrijden en dat is tegen deze tegenstand een meer dan fantastische prestatie.

Hij is ook binnengekomen in de top 100 van beste Belgische speler en kan nu dromen van een volgende stap in zijn carrière. De titel van Fide Meester moet zeker haalbaar zijn.

Arno is dan ook een goed voorbeeld voor vele andere schakers. Door veel en hard werken en een gezonde motivatie kan je zeker ver geraken.

Dikke proficiat en doe zo verder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>