Over wie gaat dit?

Biertje?

Enkele jaren geleden deed er een paar jaar achter elkaar een groep Belgen mee, onder leiding van de grote Bourgondiër. En zoals u weet houden Bourgondiërs van het goede leven. Daarbij hoort natuurlijk ook het drinken van de nodige alcoholische versnaperingen, wat vooral bij de mannen vaak voornamelijk uit geel vocht bestaat. En uiteraard zijn de gewone soorten bier meestal niet exotisch genoeg.

In de tijd dat het toernooi nog in Hengelo werd gespeeld, hadden deze Belgen een van de plaatselijke caféterrassen uitgekozen als verzamelpunt. De kinderen die klaar waren met hun partijen konden zo vanuit het stadhuis naar dat terras lopen om even de uitslag door te geven en te analyseren. En de ouders dan, onder leiding van onze Bourgondiër? Die waren natuurlijk gezellig aan het kletsen met elkaar en aan het genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft.

Maar al dat moois was nog niet genoeg voor onze Bourgondiër, dus besloot hij om samen met zijn clubgenoten om zelf een biertje te (laten) brouwen. En zoals dat gaat bij Bourgondiërs houden ze van gezelligheid en willen ze hun geluk zoveel mogelijk delen. Daarom werd het biertje meegebracht naar Hengelo en gestald bij de stamkroeg alwaar het voor alle schakers, en andere belangstellenden, verkrijgbaar was.

Ook opa werd uitgenodigd om het biertje te proeven, maar dat heeft hij niet gedaan want opa drinkt geen alcohol. Dus of het biertje goed smaakte kan opa jullie helaas niet vertellen. Wel waren aan het eind van de week nagenoeg alle biertjes op. Het lijkt er dus op dat het biertje wel degelijk in de smaak viel bij de schakers. Of zouden onze Belgische vrienden uit arren moede ze maar allemaal zelf hebben leeggedronken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>