Jeugdkampioenschap SVB

Het was weer een fijne schaakdag.

 

Het Vlaams-Brabants jeugdkampioenschap werd in Leuven georganiseerd voor de 2de maal.

Humbeekse jeugdschakers namen deel en het was weer feest.

Jonas De Schouwer speelde voor het eerst in de -14 jarigen reeks. Hij speelde een top-tornooi wat resulteerde in een 2de plaats na een ongenaakbare Natan Pirard. Het is wel overduidelijk dat Jonas grote stappen vooruit heeft gezet. Het jeugdcriterium is ook al bijna binnen.

Mats Van Droogenbroeck en Timo Lauwers speelden in de reeks van -12. Timo speelde een zeer verdienstelijk tornooi waarbij hij enkele mooie combinatie uit zijn hoed toverde. Mats had lange tijd uitzicht op een schitterende 2de plaats tot hij totaal onverwacht zijn laatste partij verloor. Mats ontving de bronzen medaille als eerstejaars -12.

De -8 en -10 jarigen speelden zoals meestal samen en daar hadden we uittredend kampioen -8 Brent Lauwers en debutant Matias Emmerechts. Dit was echt genieten. Beiden speelden een fantastisch tornooi. Matias moest even wennen aan het tornooischaak en dat koste hem in het begin enkele punten. Maar toen hij op toerental kwam kon ik mijn ogen niet geloven. 3 partijen op rij toverde hij de mooiste matcombinaties op het bord. In de voorlaatste ronde speelde Matias op bord 1 tegen de, tot dan toe, ongeslagen leider. Het was een lust voor het oog hoe Matias zijn tegenstander van het bord speelde en het was ook onwezenlijk hoe hij de partij toch nog verloor.(De winningstress????)

Maar niet getreurd. In de laatste ronde ging Brent het even recht zetten. Hij maakte een eind aan de winners van de -10 kampioen. Wat een einde!!!!!!!!!!!

Weer een dikke proficiat aan iedereen. En ook de mama’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>